NDI banner
NDI levert ICT-diensten vanuit vier vestigingen aan 800 zakelijke klanten in de Randstad. We nemen de ICT geheel of gedeeltelijk uit handen, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op wat er voor hen echt toe doet.
Oplossingen met persoonlijke aandacht
22 juni 2017Steeds meer problemen met mobiel bereik
Vandaag de dag zijn er steeds meer problemen met het mobiele bereik in woningen en kantoren. Nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig zó goed geïsoleerd, dat het telefoonsignaal niet of nauwelijks door de muren komt. Naast isolatie zorgen onder adnere gewapend beton en metaal voor verstoringen op het mobiele netwerk. Gevolg is dat de kwaliteit van de verbinding binnen slecht wordt, soms zo slecht dat je de mobiele telefoon helemaal niet meer kan gebruiken. Dit is een tendens die al jaren speelt binnen zowel bestaande als nieuwe kantoorgebouwen waarbij NDI door de gebouweigenaren wordt gevraagd om over deze problematiek na te denken.  
19 juni 2017Helft van internetgebruikers maakt verbinding met onveilig netwerk
De helft van de internetgebruikers geeft aan wel eens gebruik te maken van een openbaar, niet beveiligd wifi-netwerk.   Jongeren doen dat het vaakst en houden het minst rekening met de risico’s, zoals privacy schending. Dat meldt het CBS vrijdag.   Gebruikers van wifi-netwerken die niet zijn beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord riskeren dat anderen hun gegevens bekijken. Zeven op de tien internettende 18- tot 25-jarigen maken gebruik van zulke netwerken, en een op de tien internettende 75-plussers.
08 juni 2017Nederland heeft op vier na snelste 4G-netwerken
Nederland zit in de top vijf van landen met de snelste 4G-verbindingen, en komt wat 4G-dekking betreft wereldwijd op de zesde plaats.   Dat blijkt uit een rapport van OpenSignal, een bedrijf dat de dekking van de netwerken meet via honderdduizenden app-gebruikers.   Volgens het onderzoeksbedrijf hebben Nederlanders een gemiddelde 4G-snelheid van 38,36 Mbps. Alleen in Noorwegen, Hongarije, Zuid-Korea en Singapore is het 4G-internet sneller.
15 mei 2017Waarschuwing: Massale wereldwijde cyberaanval
Zoals dit weekend in diverse media bekend is gemaakt, is er een zeer gevaarlijk variant van ransomware in omloop. (Klik hier voor het artikel.) NDI heeft alle servers die bij ons in beheer zijn van de benodigde Windows patches voorzien, en wij adviseren dringend om dit ook op de Windows PC’s, laptops en tablets te doen. Dit kan door Windows Update te starten en te controleren of de laatste updates zijn geïnstalleerd.